zondag

Wat doe je nu op zo’n moes/groente(n)-tuin? Het is een simpel en kort scenario: Eerst fiets je er heen (15 km doortrappen, beetje weerstand) Vervolgens ga je een stukkie spitten.┬á Zitten. Koffie. Koek. Boterham met jam (omdat de vrouw dat wil).

Dan kijk je hoe tergend langzaam de prei groeit (ze staan er nu welgeteld 1 jaar). Vervolgens gaan er wat zaadjes de grond in, waar hopelijk een paar kapucijners uit komen (de rest is voor vogels, muizen, en ander gespuis).

Tot slot gooi je 1 tuindeel vol met aardappelen. Een stuk of 60 en als het meezit, elke ‘blom’ 2 kg aardappels (yeah right). Het andere gewas volgt later. Eer schijnt een schema voor te zijn.
Vervolgens stap je weer op de fiets en peddelt (uit-fietsen heet dat) naar huis. Door de polder, langs de Eem, over de fietsbrug, langs de golfbaan van van vrijstaat Hoogland. En dan ben je thuis. Trekt de ijskast open en pakt de ubercoole witte wijn van Ilja Gort’s landgoed. Een zelf gemaakte pizza, anders dan anders, maar lekkerder dan lekker. Met tomaat, italiaanse kruiden. Laat de zomer maar komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *