illegaal opportunisme (vieniks 9)

De voortvarendheid van het OBV kent geen grenzen. Enige weken geleden zat een zwaan rustig zijn eitjes uit te broeden, net voor een complex dat klaar was voor oplevering, maar het tempo was er een beetje uit bij de heren bouwvakkers.
Een niet nader te noemen woningcorporatie zette de bouwers en OBV behoorlijk onder druk en in no-time werd alles ‘geregeld’. Inclusief een oogstrelend kaalgeschoring waterkant. Alle het overdadige groen werd
rigoreus verwijderd.
De zwaan werd ontzien. Dachten wij, argeloze vieniksers. De zwaan was het gepruttel, gepis, geboer en geschreeuw zat en liet het nest het nest. Zij had haar gevederde kontje nog niet gelicht of het nest
werd ook ontmanteld.

Zo gaan we dus met de natuur om in tweeduizendtien. Wie betaalt, bepaalt. Nu is het kaalscheren van de waterkant (beschoeiing schijnt dat ook te heten) een loffelijk streven. Jammer dat het OBV niet deze lijn doortrekt door de overdaad aan groen onkruid op nog geen 10 meter afstand ook te verwijderen. Zo wordt het aangezicht van de Laakboulevard toch een stuk mooier.
Helaas, het opportunisme regeert ook in deze mooiste wijk van Nederland (niet de gelukkigste).

Waar ik wel gelukkig van wordt is dat de wijk onderhavig is aan groeistuipen. Naast veel jong grut en een oerwoud aan kinderopvang (ook naschoolse), is er ook wat criminaliteit aanwezig. Er wordt zelfs gefluisterd dat er hangjongeren zijn. Tot twee keer toe in korte tijd werd een wietplantage gevonden (logisch als je in de winter een dak zonder sneeuw ziet) en sinds kort, zo lees ik in de week uitlaatklep (het forum) dat er zelfs een bordeel in de wijk is. Illegaal weliswaar, maar toch.

De opmerkzame buur, bijnaam “elite” (toepasselijk) heeft met eigen ogen gezien dat er wel acht mannen op één avond bij de buren naar binnen ging. Hij (of zij) noemde dat een ‘hoogtepunt’. Humor kan de vienikser niet ontzegt worden.
Ondanks zijn bezoek aan de blauwe brigade wordt er geen actie ondernemen om deze vorm van vrijetijds besteding te stoppen. De plisie rijdt wel wat vaker langs (meestal tussen negen uur s morgens en vijf uur s middags, s avonds mogen ze niet meer naar buiten), maar dat zet weinig zoden aan de dijk, lijkt mij. Het ‘bordeel’ geeft niet genoeg overlast om daadwerkelijk in te grijpen, volgens de hermandad. En tja, als je eenmaal veel zin hebt in het vleselijke genot, wie houdt je dan tegen, zolang het maar binnen de eigen huiselijke omgeving is.

Vreemd dat een wietplantage wel gelijk wordt stopgezet, maar iets illegaals als een bordeel (ook hittegevoelig) niet. Misschien omdat de niet nader te noemen electriciteitsmaatschappij bij een wietplantage er financieel bij inschiet. Zou kunnen.
Nu zijn alle mannelijke vieniksers natuurlijk razend benieuwd waar deze uitspanning is. Helaas, ‘elite’ wil dat niet melden. Bang voor represailles. Wellicht is het tijd dat de plaatselijke politiek, versplintert tot op het bot en opportunistisch in het bloed, iets heeft om te onderzoeken. Een werkbezoekje wellicht?
Zo zie je maar, zelfs in een jonge vieniks gebeuren dingen waarvan je nooit had gedacht dat ze in jouw wijk zouden gebeuren. Niets is minder waar.

Gelukkig kunnen we wel uitzien naar twee top evenementen waar de wijk nu al van gonst: de Eneco proloog en natuurlijk later dit jaar Now Festival, een driedaags muziekspektakel dat altijd vele bezoekers trekt en ‘onze’ vieniks op de kaart zet.
Daar wordt zelfs ik gelukkig van in deze mooiste wijk van Nederland.

2 gedachtes over “illegaal opportunisme (vieniks 9)”

  1. Agossies (zwaan), LOL (hangjongeren), oei (wiet) en LMAO (bordeel).
    Je ziet, ook je vieneksstukjes leiden tot een breed scala aan emoties 😀

  2. Er gebeuren altijd, overal, dingen waarvan je niet dacht dat ze zouden gebeuren. ( ook in jouw wijk ).
    Ja, sinds de uitvinding van gordijnen en luxaflex is de wereld een stuk minder doorzichtig…

    😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *