valentino bij de dierendokter

Vandaag heeft nijn ook niet al te veel zin in zijn dagelijkse portie korrels (2×25 gram). In de vroege ochtend wil hij graag die bak met korrels bijkans uit mijn handen trekken, maar vandaag geeft hij geen sjoege.
Liever ligt hij de hele dag warm tussen de brokken hooi en stro om af en toe te knabbelen. Op zich goed, immers het darm systeem van een konijn is nogal ingewikkeld en als dat niet meer in beweging is, dan is het snel afgelopen.

Maar van hooi en stro alleen is nog nooit iemand oud geworden om maar te zwijgen van ruiken aan water.
Gelukkig is Valentino een toneelspeler eerste klas en doet alsof er niets aan de hand is als ik ’s avonds thuis kom. Maar wij kennen onze pappenheimers en hij mag in zijn geliefde reiswiegje mee naar de dierendokter.
Er is nog een kreupel hondje voor ons waar het baasje tot drie keer toe uitgelegd moet worden dat het hondje 2 keer per dag 2 tabletten moeten krijgen te beginnen morgenmiddag.
Dat schijnt voor bepaalde mensen erg moeilijk te zijn. Hond sleept zich naar buiten, en de dierendokter ziet Valentino al zitten.

“Valentino mag nu al naar binnen komen hoor,” zegt hij vrolijk. Het voordeel van een idiote naam voor een konijn is dat iedereen weet hoe Valentino eruit ziet. Voordeeltje.
Dokter voelt een beetje, steekt een thermometer in zijn kont, zet een stuk ijzer in zijn bekje, schaaft wat aan zijn kiesjes (“ja hij heeft wel aanleg voor uitgroeisels op zijn kiezen, iets om te noteren”) en vervolgens krijg meneer Rossi een spuit en ik mag hem ook drie keer per dag 1/3 van hetzelfde geven. Immers het darmsysteem mag niet tot stilstand komen.
Plus nog een zak test voer (super duur maar ach het is gratis), Valentino pint 40 euri en de reis naar huis wordt weer aangevangen. Een trein komt voorbij, de streekbus stopt. Het waait hard.
Thuis holt Hij weer door het huis en eet lekker uit zijn eetbak. Dit keer uitsluitend het super dure testvoer.

Het was weer een vermoeiende avond voor nijn. Gelukkig smaakt het water weer een beetje.

Maar of dat genoeg is om de dagelijkse medicamenten te omzeilen. Nee dus. Nijn houdt mij niet voor de gek.

3 gedachtes over “valentino bij de dierendokter”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *