tiramisu (de enige echte)

2 eiwitten – 4 eierdooiers
150 g poedersuiker
400 g mascarpone
200 g lange vingers
175 ml vers gezette, extra sterke koffie afgekoeld
200 g pure chocolade, geraspt
cacao

Je zal denken wat is dit nu? Ik zal het je verklappen. Het maken van het lekkerste na-gerecht uit Italië is een Tiramisu. Over het ontstaan, het hoe en waarom, zoek maar op Wikipedia  Maar wat ik wel weet: het maken van een Tiramisu is NIET moeilijk. Kei makkelijk eigenlijk. Elke kokkert kan het. Of je nu Jonnie, Kranenborg, Julius, Sergio of Gerard heet: het kan
Neem de ingrediënten zoals hier boven beschreven en dan gaan we aan de slag voor een ‘dolce’ voor zes personen (maar je mag het ook in je eentje op eten hoor!

 
Laten we van start gaan.

Klop eerst de eiwitten in een brandschone schaal stijf. Daarna klop je met de eierdooiers en de poeder suiker in een andere kom een bleke, luchtige massa.
Spatel er voorzichtig de mascarpone en dan het eiwit door. Leg een laagje lange vingers in een diepe rechthoekige schaal (bijvoorbeeld een cakevorm, iedereen heeft er één) en bestrijk ze gelijkmatig met de koffie. (of giet de koffie in een diep bord en dep de lange vingers er één voor één in).
Bedek ze met een laag mascarponeroom en bestrooi die met wat chocolade. Ga zo door met laagjes maken tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laag mascarponeroom.

Bestuif het gerecht met cacao en zet het 3 uur in de koelkast.Klaar is kees.

Succes gegarandeerd: als afsluiter van een diner met je ouders, goede vrienden, of je aanstaande minnaar. Met de rest van de Tiramisu kun je nog hele leuke dingen doen. Later.

Een gedachte over “tiramisu (de enige echte)”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *