de kracht wordt wakker

En dan zit je in het 033 theater van Pathé. De zaal bijna vol met, bijna, leeftijdsgenoten, op zoek naar een stukje nostalgie. De lampen doven, de zaal donker en dan begint de beroemde ‘roll’. Star Wars: The Force Awakens.

Twee uur en vijftien minuten later wandel je van rij 17 naar beneden, terwijl de honderden mensen boven je uit beeld rollen. Zoveel mensen voor zo’n immense productie: het kan niet anders.
De 2015 uitvoering van de Star Wars franchise is door “Lost” bedenker J.J. Abrahams, vernuftig en slim naar een nieuw platform gebracht: a new generation. Hé, dat klinkt bekend, inderdaad, meneer Abrahams heeft ook het stoffige Star Trek weer tot leven gebracht en heeft deze reanimatie succes op het bijna failliete Star Wars verhaal toegepast.
Dat Star Wars op leven na dood was, is natuurlijk volledig te wijten aan George Lucas, de bedenker en koppige heerser over zijn, voormalige, Star Wars imperium. Hij verkocht de boel aan Disney en dit bedrijf vroeg Abrahams, om toch weer ‘iets leuks’ met de film, de merchandise en de toekomst te gaan doen.

Samen met top scenario schrijver Lawrence Kasdan (verantwoordelijk voor de beste uit de serie: The Empire Strikes Back), hebben zij een mengelmoes van herkenbare Star Wars elementen tot één geweldige ervaring weten te breien. Hulde daarvoor, echt waar.
Natuurlijk, de film is vaardig gemaakt, de effecten die zijn weergaloos. Wel erg veel geweld, maar broederschap, kameraadschap, het kwaad (“dark side”) en een ontluikende ‘Force’ bij een aantrekkelijke jongedame maken het ‘sprookje’ van SW compleet en heerlijke entertainment.

Maar, een punt van kritiek tussen alle terechte jubel, soms had ik het idee naar en kopie van twee SW films te kijken. Met andere acteurs en een iets andere setting. Voor de volgende uitvoering van Star Wars (2017) zullen ze echt met een sterker verhaal moeten komen om de saga te kunnen voortzetten. Met de nieuwe cast zal het zeker lukken, en de cliffhanger van TWA, was een echte cliffhanger en kijken we nu al uit naar kerst 2017.
Tot die tijd mogen wij genieten van die kleine lieve droid BB-8, gewoon te koop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *