spui

Lunch bij Spui - Amersfoort
Lunch bij Spui – Amersfoort

Het was een mooie middag, die 15de april 2015. We stopten voor een lunch bij ‘SPUI’ en we kozen voor het 2 gangen lunchmenu. “De keuken bepaalt” werd ons verteld. Dat leek ons een spannend idee.
Een warm broodje van een bakker-om-de-hoek was het eerst wat wij geserveerd kregen. Samen met een heerlijke Franse rosé (chardonnay-grenache) was dit een goed begin.
De entree werd een (Amersfoortse) ossenworst met een gestoomde eierdooier, met Amsterdamse uit. Het bleek, nu al, een sensatie. De zoutige smaak van de worst met de crèmige binnenkant van het eigeel. Heerlijk. De Amsterdamse uit, zo karakteristiek, maakte het helemaal af.
De tweede gang bleek een seizoen opener te zijn: asperges. Lekker knapperig, voorzien van een heerlijke schuim en smakelijke plakjes kipfilet.
We waanden ons in het Franse landschap waar het leven goed is en het eten nog beter.
Of we nog zin hadden in een heerlijk dessert? Waarom niet? En daar stond hij voor mijn neus: een bodempje van Bastogne biscuit, met mango en een laagje van karamel. Daarnaast een smakelijke vanille ijs uit Leusden, op een bedje van biet, en ook nog een bolletje ‘flexibele chocolade’. Je moet het maar bedenken.
Eten bij ‘Spui’ heeft ons deze keer niet teleurgesteld. Mooie combinaties, fijn van smaak. Dit kan alleen maar beter worden. Ook de ambiance is rustiek. We zaten, door het mooie weer, op het mooie terras. Midden in de stad, maar toch heerlijk rustig.
De zomer is voor ons begonnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *