rond de tafel

Het is zomerreces voor de duurste presentator van nederland. Matthijs geniet van een welverdiende rust en mag tot september zijn centjes tellen en op zijn boerderij uitrusten. Energie opladen, zijn haren verven. Kortom, druk.
Zijn vervangster, Margriet, moet nog even oefenen en tot die tijd zullen wij het moeten doen met Sybrand en Martine. De omroep van Jan Slagter, beter bekend als Max, mag nu de tijd tussen 1900 en 2000 opvullen.

Tijd voor Max is een vreemd programma. Er zitten veel mensen rond een kleine tafel. De gesprekken (interviewen kun je het niet noemen) komen geforceerd over. Vooral Sybrand zit erbij alsof hij denkt: “wat doe ik hier, welke vraag moet ik nu weer stellen.” Beide presentatoren kijken verloren in de camera en je ziet ze naar het eind van de aflevering verlangen. Lekker naar huis, hoor je ze denken.

Maar het programma scoort goed. De kijkcijfers zullen Jan een warm gevoel geven. Eigenlijk is het een prima niets-aan-de-hand-programma. Je kijkt wanneer het je uitkomt. Je mist niets, als je niet kijkt. Behang televisie zullen we maar zeggen.

Hopelijk dat Margriet weer wat vuurwerk brengt. Zodat het kijken naar een talkshow weer de moeite waard wordt. Immers, we moeten tot september wachten op de presentator die de vraag stelt en zelf beantwoordt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *