prioritietten (vieniks 7)

Prioriteiten. Iedereen heeft ze. Iedereen kent ze. Sommigen gebruiken ze. Velen veranderen ze.
Ook in de vieniks zijn er prioriteiten. In den beginne is er de huizenkoper, de toekomstige vienikser. Zijn prioriteit is een leuke woning, wijk en toegankelijkheid. Na het tekenen van het koopkontrakt (broddelwerk doorgaans) is het lange lange wachten aangebroken en moeten de prioriteiten enigszins aangepast worden. De kosten van de keuken, badkamer en dergelijke. Blijkbaar krijg je niets voor niets.
Na 336 werkbare dagen wordt je woning opgeleverd (doorgaans is dat in gewone-mensen-termen 30 maanden) en moet je door blubber en modder werken, omringt door dikke bouwvakkers, oost-europese stukadoors en rode auto’s die vuil, zand en modder af voeren.
Eerst waan je je nog in de romantiek van een nieuwbouwwijk, maar na 2,5 jaar in de ellende begint het toch een beetje te kriebelen.

Je schrijft een ‘open brief’: en dappere poging. De zoveelste.
Inderdaad het is een open brief, er gebeurd niets mee. Immers de prioriteiten van het Ontwikkelbedrijf, de gemeente en de bouwmaffiaondernemingen liggen opeens anders: rekken tot het volgende project en rente trekken van reeds gestorte gelden voor diverse werkzaamheden.
Ooit, ooit is een vieniks klaar, maar dan wel wanneer het aller allerlaatste huis opgeleverd is. In deze vieniks is nu ruim 60% klaar, dus 40% moet nog worden ‘afgewerkt’.
Wachten dus.

Naast de eerder genoemde ‘open brief’ weet ik ook nog een leuk verhaal. Niet ver van mijn vienikswoninkje wordt de wijk middels een zandwal verbonden met een ‘tijdelijke weg’ (tijdelijk is een ruim begrip).
In de direkte omgeving van deze verbindende zandwal moet een loopbrug komen. Deze brug staat al sinds 2002 gepland en de doorlopende gracht ook. Het geld om deze gracht uit te graven is al ruim twee jaar geleden gestort en nu opeens blijkt het ontwikkelbedrijf nog een brug te moeten ontwikkelen.

Als vienikser heb je niets, ben je niets. Maar we blijven positief en optimistisch, immers het woord ‘ooit’ heeft bij ons wel een belofte in zich. Ooit zijn de hard rijdende, niet uitkijkende, ruftende en in de buitenlucht pissende bouwvakkers opgesodemieterd en kunnen wij, de vieniksers, heerlijk genieten van wat we ooit gehoopt hebben te bereiken: woongenot. Met een pilsje van de buurt super, een pizza van de buurt pizzaboer, een gebakje van de banketbakker om de hoek en een supersnelle internetglasvezel verbinding. Zoals mijn buurman altijd zegt: het duurt effe, maar dan heb je ook wat. In deze mooiste wijk van Nederland (niet de gelukkigste)

Prioriteiten, het is een woord zonder betekenis. In de vieniks. Wat zegt het online woordenboek? Prioriteiten stellen (= vaststellen wat het belangrijkste is van de dingen die je wilt doen).
Blijkbaar is dat laatste een rekbaar begrip.

Gelukkig: het wordt is zomer en de chica’s lopen weer in leuke zomerjurkjes, blote ruggen, micro jurkjes, bh-bandjes die speels over de blote rug lopen en mini-jumpsuits met transparante lijfjes en lange, doorzichtige rokken die het sexy silhouet van de benen tonen.

Prioritietten!

2 gedachtes over “prioritietten (vieniks 7)”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *