over een konijn

RomeoKonijn

Mijn naam is Romeo. In het rijk der dieren ben ik een konijn. Nu is dierenrijk een groot begrip, immers ik woon in een huis. Met mensen. Ik ben een konijn van het soort dat mensen Thrianta noemen. Een kruisbestuiving van een twee- of drietal soorten konijnen. Daarom heb ik ook die zacht oranje achtige kleur.
Ik ben nieuwsgierig en wil graag weten wat er in mijn omgeving gebeurd. Ik hou van eten, slapen, eten, ravotten, mijn meisje Giulia liefkozen en dagdromen. Ik heb een druk bestaan.
Ik heb altijd een drukke dag. Vroeg in de morgen moet ik al mijn korrels op eten. Ik moet oppassen dat Giulia ook niet mijn korrels opeet. Gelukkig is er altijd hooi. Dat is erg lekker. Het hooi wordt in een soort van bak gegooid. Ik wil altijd het onderste strootje. Die zijn het lekkerst. Ik gooi dan vaak de bak met hooi om. Of ik rammel er lekker hard aan. Naast mijn paleis staat en stoel, daar gaat vaak een mens zitten. Ik ga dan op mijn achterste poten staan en kijk heel zielig.
Meestal krijg ik iets lekkers: een snoepje, maar meestal lekkere kruiden.
Als het warm is kruip ik lekker tegen mijn meisje aan, lekker samen broeien. Maar als het later wordt en koeler dan ga ik weer door het huis sluipen. De paleisdeuren staan dan open en kan ik op de bank springen, of bij het raam liggen. Naar buiten kijken. Meestal is het nat buiten.
Ik hou ook van water drinken, lekker met mijn snoet in de bak met water en het naar binnen happen.

Soms gebeurd het dat de mens naar mij toekomt en mij lief aait. Dat komt omdat ik soms eng droom en ik begin te gillen. Dat vind de mens eng.
Soms pakt een ander mens mij op en lig ik op zijn kleren. Dat vind ik wel fijn. De haartjes haalt de mens dan weg met een ding dat ze ‘borstel’ noemen. Ik vind dat een fijn gevoel.

Ik ken geen verschil van dag of nacht. Ik ben altijd wakker. Soms een snel tukkie. Als het donker is zie ik ook goed.

De mens komt vaak met een apparaat bij me. Dat noemen ze ‘fototoestel’. Geen idee wat dat is. Blijkbaar is het belangrijk omdat de mens dan vaak heeft dat andere mensen mij dan zien.

Vreemde wezens hoor, die mensen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *