trein

Het is een heldere dinsdagochtend. Vroeg, natuurlijk. De vogeltjes fluiten nu even niet, die houden zich gedeisd. De trein (2966 Sprinter) loopt aardig vol.
Er stapt een grote kale man in. Ploft zijn 100+ kilo neer op één van de fijn zittende blauwe stoeltjes. Graait in zijn rugzak en haalt er een plastic wegwerp bord uit. Dan een lichtgroen wit pak, Zaansche Hoeve, magere yoghurt en een zak muesli.

De muesli stort hij enthousiast op zijn wegwerp bord, pakt onderwijl een krant, neemt de yoghurt in zijn hand en giet het even enthousiast over zijn ochtendvoer. Met een plastieke wegwerplepel roert hij de muesli onder de yoghurt. Lekker soppen. Pagina twee van de Metro heeft zijn aandacht.

Ondertussen stapt er een jongedame in, uit haar tas pakt ze een reparatie set en begint aan haar ochtendritueel, wenkbrauwen, oogleden, gezicht. Alles voorzien van een iets zachtere teint dat ze er eigenlijk uitziet.

De kale muesli man peuzelt gestaag zijn ontbijt op en ter hoogte van Baarn pakt hij er nog een handje muesli bij. De trein hobbbelt lekker verder en het wordt gezellig in de trein.

Bij Hilversum pakt de man zijn spulletjes, het pak yoghurt gooit hij in de prullenbak en hij verlaat de trein. Ik sluit mijn e-reader af en loop de ochtend kou in.

De jongedame heeft meer tijd nodig: ik schat tot aan Amsterdam Centraal Station.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *